Header Ads

Çöp bilgisayarlar için en iyi 10 oyun

Eski bilgisayarlar için oyunlar
Eski bilgisayarlar için oyunlar
"Zayıf, çöp, patates, eski, düşük özellikli" (Artık ne derseniz deyin) Bilgisayarlar için en iyi oyunlar listesi.

Dikkat! Bu listede 2000-2010 yılları arasında çıkan, oyuncular tarafından oldukça beğenilmiş efsane oyunlara yer verilmiştir.

Eski bilgisayarlar için en iyi 10 oyun

1- Batman Arkham Asylum

Batman Arkham Asylum

 Senelerdir kaliteli süper kahraman oyununa ihtiyacımız vardı ki, Rocksteady firması 2009 yılında piyasaya sürdüğü Batman oyunuyla birlikte bu ihtiyacımızı karşılaşmış oldu. Hem hikayesi, hemde yenilikçi dövüş mekanikleriyle ön plana çıkan Batman Arkham Asylum, yıllardır unutulmayan bir süper kahraman oyunu olarak hafızalarımız kazındı. Eğer düşük özellikli bir bilgisayara sahip olup, kaliteli süper kahraman oyunu oynamak istiyorsanız, Batman Arkham Asylum'u oynamadan geçmeyin.

2- Borderlands 1

Borderlands 1

Zayıf bilgisayarlar için oyunlar listesinde sırada Borderlans var. Açık uçlu bir oyun dünyasına sahip, mizah faktörü ve eğlenceli oynanış yapısıyla dikkat çeken bir oyun. Çizgi film görselliğiyle ön plana çıkan oyunda, RPG özellikleriyle ekranın başında keyifli dakikalar geçireceksiniz. Farklı bir FPS oyunu arayanlar, bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum.

3- Splinter Cell Chaos Theory

Splinter Cell Chaos Theory

Saf kan gizlilik oyunlarına bayılan oyuncular burada mı? Eğer buradaysanız ve aradığınız bu tür ise bu oyun tamda size göre. Splinter Cell serisi gizlilik türünün vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. 

4- Dead Space 1

Dead Space 1

2008 yılında piyasaya sürülen, beklemediğimiz derecede harika bir korku oyunuydu. Hatta size şöyle söyleyeyim, 2008'den bu zamana kadarki 10 yıllık süreçte bu bakış açısına sahip adam gibi bir korku oyunu neredeyse çıkmadı. Sırf bu yüzden bile özellikle bilim kurgu-korku oyunlarından hoşlanıyorsanız, kaçırmamanız gereken oyunlardan biri.

5- Max Payne 1-2

Max Payne

Max Payne, 3.şahıs bakış açısına getirdiği yeniliklerle efsane oyunlar listesine adını yazdırmış bir seri. İlk oyunu çok güzel olmakla beraber çıktığı döneme oldukça ses getirmiştir. Özellikle Max Payne 2'nin fizikleri ve aksiyonu günümüzdeki bir çok oyunda bile yok. Bu 2 nefis aksiyon oyununu kesinlikle oynayın.

6- Devil May Cry 4

Devil May Cry 4

Çöp bilgisayarlar için oyunlar listemizin 6.sırasında Devil May Cry 4 bulunuyor. Bu seriyi oynamasanız bile mutlaka ismini duymuşsunuzdur. Hack and slash tarzının en büyük nimetlerinden olan bu oyun sırf karakterleri için bile oynanabilir. Eğer düşük özellikli bilgisayarınızda God of War tarzı bir oyun oynamak istiyorsanız, bu oyunu kaçırmayın.

7- Rise of Nations

Rise of Nations

Rakipleri Age of Empires ve Empire Earth'a göre oldukça zor ama bir o kadarda keyifli olan strateji oyunlarının vazgeçilmezi Rise of Nations düşük özellikli bilgisayarınızda kesinlikle oynamanız gereken bir oyun. Çıktığı yılda basın kanadında birden fazla yılın strateji oyunu ödülünü alması bu oyunu kendi türünde vazgeçilmez yapıyor.

8- Fahrenheit

Fahrenheit

Çıktığı dönemde tabiri caizse film gibi bir oyun sunumuyla oyunseverlerin aklını başından almıştı. Özellikle PC platformunda ölmeden önce oynanması gereken oyunlardan birisi.

9- Fear

Fear

Listenin 9 numarasında Fear'ın 1.oyunu bulunuyor. Fear, aksiyon ve korku karışımı olan bir oyun. 2005 yılında piyasaya sürülen oyun, özellikle gelişmiş yapay zekası, yoğun aksiyon ve korku dinamiklerini birleştiren çok enfes bir oyundu. Hikayesinde merak uyandıran bu yapımda, oyun boyunca oyuncuya rahat nefes vermeyen "Alma" adlı rahatsız kızımız sizi yer yer sandalyenizden zıplatacak. Fear, aksiyon ve korku karışımı oyunlardan hoşlananlar için biçilmiş kaftan.

10- Mafia 1

Mafia 1

Mafia serisi oyun dünyasının en önemli oyunlarından bir tanesi. 2002 yılında çıkan bu efsane oyun çıktığı yıla hikayesi, karakterleri ve görevleri ile damgasını vurmuş, oyuncuların gönlünde taht kurmuştu. Özellikle Mafia serisini Mafia 2 ile öğrenip, Mafia 1'i es geçtiyseniz, kendinize bir iyilik yapın ve bu efsane oyunu deneyin derim.

Düşük özellikli bilgisayarlarda oynayabileceğiniz oyunlar listemizin sonuna geldik.Eğer sizinde oynadığınız, unutamadığınız düşük özellikli efsane oyunlar varsa yorum bölümünde belirtebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.