Header Ads

Bilgisayarınızda Kaç GB RAM olmalı?

bilgisayarda kaç gb ram olmalı
Bilgisayarda kaç gb ram olmalı?

Bu yazıda bir çoğumuzun yanlış anladığı RAM'lerin aslında ne olduğu, bilgisayarımızın ne kadar RAM'e ihtiyacı olduğunu kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda öğreneceğiz.

İlginizi çekebilir: RAM nedir?

İhtiyacınız olan RAM miktarı nedir? Kaç GB RAM yeterli olur?


Gün içerisinde internet sitelerini ziyaret edip, skype gibi programlar kullanıyorsunuz, ufak tefek işlerinizi hallediyorsunuz diyelim. Böyle durumlarda bilgisayarınız çok fazla RAM tüketmeyeceği için ortalama olarak 2 GB RAM yeterli olacaktır.

Buna ek olarak siz bilgisayarınız üzerinde iş yapıyorsanız ve internet tarayıcınız üzerinde onlarca sekme açıyorsanız 2 GB RAM sizi kurtarmayacaktır. Çünkü tarayıcınız üzerinde açtığınız bu sekmeler belli bir noktadan sonra gözle görülür yavaşlamalara neden olacaktır. Böyle durumlarda bilgisayarınız için RAM takviyesi yapmak hayati bir önem taşır. Böyle durumlarda 4 GB RAM işinizi görecektir.

Fakat siz diyorsanız ki "ben bir oyuncuyum, yeni çıkan oyunları oynayıp güncel sürümlerini takip ediyorum" bu noktada 4 GB RAM'de size yetmeyecektir. Günümüzdeki oyunlar gerçekten ciddi sistem gereksinimleri istiyorlar. Bütün bunların arasında oyuncular için önerilen RAM miktarı minimum 8 GB oldu diyebilirim. Ki oynayacağınız oyunlara göre oyunların sistem gereksinimlerini kontrol edebilirsiniz.

Son olarak yine oyuncu değilseniz fakat bilgisayarınız üzerinde grafik ve video programlarını kullanıyorsanız, bunları işlemek için sağlam bir bilgisayar istiyorsanız ve bütün bunları yaparken daha hızlı yapmasını istiyorsanız, bir oyuncuymuş gibi düşünerek bilgisayarınız için en az 8 GB'lık RAM miktarına sahip olmanız gerekmekte.

Kullanılan RAM miktarını öğrenme


Masaüstüne gelin > Sağ tık yapın > Görev yöneticisine tıklayın (veya ctrl + alt + delete kombinasyonu ile) > İşlemler sekmesini seçin > Karşınıza çıkan menüde Bellek kısmını seçin ve bilgisayarınızdaki programların ne kadar RAM kullandığını görebilirsiniz.

Ayrıca Performans > Bellek sekmesi altında da bilgisayarınızın toplam belleğinizin ne kadar bir bölümünü kullandığını anlık olarak görebilirsiniz.

Bilgisayarınız için kaç gb ram olmalı? Anlattık. Peki siz hangi işlemler için ne kadar ram kullanıyorsunuz?

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.